utorak, 17. ožujka 2015.

FINE KOCKE OD VIŠANJA

Kolač je odličan...za prste polizat.............

Sastojci

  •  28 dkg brašna
  •  1 prašak za pecivo
  •  6 jaja
  •  1 vanilin šečer
  •  25 dkg margarina
  •  Krema
  •  1 kg višanja
  •  5-6 žlica pšenične krupice
  •  7 žlica šečera
  •  2 vanilin šečera
  •  1 žličicu cimeta
  •   šečer u prahu za posipanje

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Žutanjke,šečer,margarin i vanilin šečer pjenasto izradite i dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo....
  2. 2
    Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka koje ste prethodno izradili....
  3. 3
    Za kremu stavite lagano prokuhati višnje pomiješane s šečerom,cimetom,krupicom i vanilin šečerom...kad počne ključat skinite s vatre....
  4. 4
    Kremu napola ohladite.....
  5. 5
    U tepsiju rasporedite pola smjese za biskvit i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu ....pecite dok se ne stvori korica (oko 10 min) zatim kolač izvadite rasporedite kremu ravnomjerno....na to rasporedite drugu polvinu smjese za biskvit..i stavite peći....
  6. 6
    Pecite na 180°C dok kolač ne porumeni...
  7. 7
    Kada se ohladi....bogato posipajte s šečerom u prahu......
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar