utorak, 17. ožujka 2015.

PUNJENI ŠAMPINJONI

Šampinjone možete spremati na razne načine a evo kako sam ih ja ovog puta pripremila...
Punjeni šampinjoni

Sastojci

  •  1/2 kg krupnih šampinjona
  •  oko 100 gr suve slanine
  •  1 manja glavica crnog luka (može i praziluk)
  •  oko 100 gr kačkavalja
  •  po ukusu ml. bibera, suvog začina, soli
  •  2-3 kašike ulja
  •   oko 1/2 čaše kisele pavlake

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Dobro operite šampinjone, odvojite im kapice od drški i poređajte u posudu za pečenje.
    Na ulju propržite sitno seckan crni luk i sitno seckanu suvu slaninicu. Nakon 2-3 minuta dodajte seckane drške šampinjona, dodajte suvi biljni začin, po potrebi dodajte so i biber. Propržite dok ne ispari višak tečnosti koje su pustili šampinjoni pa sklonite sa vatre.
    Ovom smesom napunite šampinjone
  2. 2 
    Na svaki šampinjon dodajte po malo kisele pavlake i po želji poređajte još po tanko parče suve slaninice. Ostatak slanine stavite između šampinjona. Posudu stavite u rernu i pecite oko 10 minuta.
  3. 3
    Izvadite posudu pa preko svakog šampinjona stavite po komad kačkavalja, vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar