Šampinjone možete spremati na razne načine a evo kako sam ih ja ovog puta pripremila...
Sastojci
-
1/2 kg
krupnih šampinjona
-
oko 100 gr
suve slanine
-
1 manja glavica
crnog luka (može i praziluk)
-
oko 100 gr
kačkavalja
-
po ukusu
ml. bibera, suvog začina, soli
-
2-3 kašike
ulja
-
oko 1/2 čaše
kisele pavlake
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Dobro operite šampinjone, odvojite im kapice od drški i poređajte u posudu za pečenje.
Na ulju propržite sitno seckan crni luk i sitno seckanu suvu
slaninicu. Nakon 2-3 minuta dodajte seckane drške šampinjona, dodajte
suvi biljni začin, po potrebi dodajte so i biber. Propržite dok ne
ispari višak tečnosti koje su pustili šampinjoni pa sklonite sa vatre.
Ovom smesom napunite šampinjone
-
2
Na svaki šampinjon dodajte po
malo kisele pavlake i po želji poređajte još po tanko parče suve
slaninice. Ostatak slanine stavite između šampinjona. Posudu stavite u
rernu i pecite oko 10 minuta.
-
3
Izvadite posudu pa preko svakog šampinjona stavite po komad kačkavalja, vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
Izvor:
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar