Punjene lazanje.....Drugačije,fine...Isprobajte!
Sastojci
- Broj osoba:
- 4 osobe
-
12 listova
lazanji
-
sol,papar po ukusu,maslinovo ulje
-
3
češnja češnjaka
-
50 dag
mješanoga mljevenoga mesa
-
1
žumanjak
-
2 šake
listova špinata(blitve,bosiljka ili slično)
bešamel;
-
500 ml
mlijeka
-
1
lovorov list
-
5
zrna papra
-
1
mali luk
-
1
grančica timijana
-
2
grančice peršina
-
4 dag
maslaca
-
4 dag
glatkoga brašna
-
muškatni oraščić,sol,papar
-
10-15 dag
naribanog tvrdog sira
Priprema
-
1
Ako radite sa suhim lazanjama
-kuhajte ih oko 6 minuta u kipućoj vodi pa oplahnite.Ja sam radila sa
svježima koje nije potrebno kuhati jer su mekane i savitljive.Za nadjev
pomiješajte meso,žumanjak,češnjak i papar pa pomiješajte.U 300 ml
mlijeka dodajte oprane začine,luk i začinsko bilje.Kratko prokuhajte pa
procijedite.U posudi rastopite maslac,dodajte brašno i uz neprestano
miješanje pripremite svijetlu zapršku.Maknite s vatre.Dodajte hladno
mlijeko i mješajte,pa dodajte i mlijeko koje se kuhalo sa
začinima.Posudu vratite na štednjak,ostavite da zakipi i još malo lagano
kuhajte..Umak izmiksajte po potrebi da nastane glatka smjesa.U bešamel
dodajte muškatni oraščić,posolite,popaprite i dodajte polovicu ribanoga
sira.
-
2
Špinat(blitvu,bosiljak ili
slično...)operite i odrežite tvrde dijelove.Na svaki list lazanje
stavite meso te gore posložite zelene listove.Posudu za složence
namastite maslacem,a dno premažite s malo bešamela.Lazanje smotajte i
složite u posudu jednu do druge.Prelijte bešamelom.
-
3
Pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva.Oko 15 minuta prije kraja pečenja pospite s preostalim sirom.
Izvor:
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar