Stari recept iz mamine sveske,malo izmjenjen....Muzic odusevljen...
Sastojci
-
2l mlijeka
-
700gr secera
-
2 kesice vanil secera
-
cokolada u prahu
-
i naravno pakovanje vecih oblandi
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Staviti u vecu serpu
secer,vanilin secer i mlijeko da se kuva,mjesati dok ne prokuha.Kad
prokuha prestati mjesati i smanjiti temperaturu.Kuvati odprilike 2 sata....Pred kraj neprestano mjesati dok se ne zgusne i ne dobije lijepu boju karamela...Skloniti sa sporeta.
-
2
Otvoriti oblande.
-
3
Smjesu podjeliti na dva djela.U jedan sipati cokoladu u prahu(Kolicinski koliko vi zelite),a drugi dio ostaviti kakav jeste.
-
4
Mazati jedan list oblande sa
svjetlim filom(rupicasta strana),pa drugi list tamnim filom.Nastaviti
tako dok se oblande ne potrose....
-
5
Preko oblandi staviti samo jedmu
vecu tacnu i tepsiju samo da se ne izvije gornji list,ali je nesto tesko
jer bi fil onda iscurio.
-
6
Inace oblande bi trebale
prenociti pa se sutradan rezati,ali mi nismo mogli cekati do
sutra....Sve u svemu samo je potrebno dobro ohladiti.Bar jedno 4-5
sati....
-
7
Pojedene su brzinom svjetlosti od strane muzica,a naravno i mene same....Stvarno divne...
-
8
0 komentari:
Objavi komentar