U nasoj familiji i susjedstvu kolac je poznat kao
Tetkin Kolac, cesto je na stolu tim prije sto je vrlo vrlo izdasan a
jako jednostavan za napraviti :)
Sastojci
Kora / Biskvit / Tijesto
-
3
jaja
-
3 salice
secera (sitnog)
-
2 salice
ulja
-
5 salica
prosijanog brasna (+1 prasak za pecivo)
-
3 salice
mljevenih oraha
-
3 salice
mlijeka
-
1
vanilin secer
-
1 zlica
kakao praha
-
1 salica
=100 ml
Preliv
-
5 zlica
vode
-
4 zlice
secera
-
100 gr
putra
-
100 gr
cokolade
-
4 salice
oraha (grubo mljevenih)
-
1 salica
= 100 ml
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Pecnicu zagrijati na 185 stupnjeva C, tepsijicu obloziti pekacim papriom ili jednostavno namazati i posuti krusnim mrvicama...
Marija (braticeva zena) rekla je da za mjeru koristi salicu za kavu,
ali kako je moj najdrazi rodjo bacio bas tu salicu u smece nisam sigurna ni kolika salica treba biti. A rodju smo potajno zvali tetka jerBo i on kao i moja mama samo baca stvari :)
Ja sam danas koristila salicu od 100ml, a kolac pekla u plehu/tepsiji od stednjaka.
DakleM, da pocnemo...
Izmiksati jaja sa secerom te dodati ulje i malo izmijesati.
Prosijati brasno s praskom za pecivo i kakao prahom te dodati u gornju smjesu.
Potom dodati i ostale namirnice; mljevene orahe, mlijeko i vanila secer.
-
2
Preliti smjesu u pripremljenu tepsiju i staviti peci.
Kad je kolac pecen; jos uvijek topao kolac zaliti kuhanim prelivom i ostaviti da se hladi.
Dobro ohladjen kolac narezati na snitice, kocke itd...
-
3
PRELIV
Prokuhati vodu i secer; kad se secer otopio dodati maslac i cokoladu
te na vrlo laganoj temperaturi mijesati da nam se cokolada fino otopi. U
to dodati grubo mljevene orahe i izmijesati. Toplo preliti preko
kolaca.
Izvor:
coolinarika.com (DaSilva1)
0 komentari:
Objavi komentar