Stižu vam gosti, a vi nemate baš puno vremena za pripremu poslastice kojom ćete ih počastiti. Pogledajte recept i BEZ PEČENJA napravite ukusnu Milka tortu ! Dakle, na rernu zaboravite, potrebni su vam samo mikser i frižider ! Savršeno i za kuvarske početnice !
Potrebni sastojci:
1l mleka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
300g mlečne milka čokolade
100g bele milka čokolade
500ml slatke pavlake
Plazma keksa koliko je dno obruča.
Priprema:
Korak 1: Od litre mleka oduzmite deo da razmutite puding i šećer. Ostatak stavite da provri, pa zakuvajte razmućeni puding i šećer. Tako vruću smesu podelite na dva dela - u jedan stavite belu, a u drugi mlečnu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi.
Korak 2: Umutite slatku pavlaku, pa 1/4 stavite u beli krem i 1/4 u tamni krem.
Uzmite obruč ili okruglu šerpu, stavite samolepljivu foliju na dno i uz strane, pa izlijte beli krem i deo tamnog krema koji ćete blago izmešati sa belim kako bi se napravile crno-bele šare. Preko stavite ostatak slatke pavlake (polovinu koja je ostala), pa ostatak tamnog krema. Sve radite lagano i pažljivo.
Korak 3: Na kraju poredajte plazma keks namočen u mleko. Preko zalepite još jedan komad samolepljive folije i stavite u zamrzivač na par sati.
Izvadite, skinite gornju foliju, poklopite tacnom, pa okrenite.
Vaša Milka torta biće idealnog oblika. Dekorišite po želji, poslužite i uživajte!
Izvor: mogujatosama.rs
0 komentari:
Objavi komentar