Ovo je nešto što obožavam, ovo je nešto što se svake, ali baš svake nedjelje u jesensko-zimskim mjesecima, nalazi na našem stolu. Ovo je nešto što moj suprug po kulinarskom opredjeljenju “Slavonac,”(kulen, šunka, šnicl) pojede sve do zadnje mrvice, a priprema se ovako...
Sastojci
3 žlice maslinova ulja
100 g luka
1 kg slatke bundeve
150 g cvjetače
150 g brokule
100 g prokulica
2 žličice Vegete
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
1 žličica svježeg začinskog bilja
Priprema
1.
Na ulju kratko propržite nasjeckani luk.
2.
Dodajte oguljenu bundevu narezanu na kockice. Zajedno pržite na laganoj vatri.
3.
Cvjetaču, brokulu i prokulice skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
4.
Povrće dodajte prženoj bundevi, lagano promiješajte ili samo tavu protresite.
5.
Pred kraj prženja dodajte Vegetu, nasjeckani češnjak i po želji svježe začinsko bilje.
Posluživanje
Jelo je kvalitetno i hranjivo te može biti lagano predjelo, glavno jelo ili kao nama prilog uz pečenja, gulaše, umake…
Savjet
Ako nemate bundevu narančaste boje, možete upotrijebiti i neku drugu vrstu tikve.
Izvor: coolinarika.com (antoinete)
0 komentari:
Objavi komentar