Kod ovog je kolača je nebitna vrsta jabuka od koje se radi krema. Ako su jabuke malo kiselije kolač će biti kiseliji i obratno. Isto tako okus mu možete mijenjati i popravljati dodavanjem šećera po želji.
Potrebno:
Za biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo
3-4 žlice mlijeka
Za kremu:
1 kg očišćenih i narezanih jabuka
1/2 l vode
6 žlica šećera
1 vanilin šećer
2 pudinga od vanilije
Priprema:
Biskvit:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, pa postepeno dodavati brašno, mlijeko i prašak za pecivo.
Čvrsti snijeg od bjelanjaka dodati laganim miješanjem kuhačom u smjesu od žumanjaka, šećera i brašna.
Izliti smjesu u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje i ispeći u pećnici zagrijanoj na 180℃ oko 30 min.
Krema:
U većoj posudi zakuhati jabuke, vodu i šećer.
Kuhati tako dugo dok se jabuke ne počnu raspadati. Tada dodati pudinge razmućene u malo vode (tek toliko da se razmute sve grudice) i skuhati do kraja.
Vruću kremu izliti na prohlađen biskvit.
Dobro ohladiti (najbolje u hladnjaku) preko noći pa premazati kolač sa slatkim vrhnjem.
Dobar tek!
Izvor: recipeci.com
0 komentari:
Objavi komentar