srijeda, 3. lipnja 2015.

SALATA OD TIKVICA SA BOSILJKOM

Jako mi je zanimljiv ovaj način pravljenja salate od tikvica. Ovu ukusnu salatu pravim čim stignu mlade tikvice.Ova odlična salata ide uz sve vrste mesa, a ako pečete ribu na roštilju, dodate joj vrlo malo belog luka na kraju i svi će biti oduševljeni.


Sastojci  za 2 osobe
1 tikvica
1 kašika maslinovog ulja
1/2 kašičice šećera
2 kašike vinskog sirćeta
1 kašika iseckanog bosiljka
so
biber

Priprema
1.
Oljuštiti tikvice, a ako su sasvim mlade, ne morate i isecite ih na tanke uzdužne parčiće.
2.
Pecite ih na nauljenom teflonu ili roštilju sa obe strane, dok ne postanu rumene.
3.
Ispečene tikvice posolite, pobiberite i redjajte u sud.
4.
Maslinovom ulju dodajte šećer i sirće i kuvajte nekoliko minuta. Ovim sokom prelijte ispečene tikvice i pospite iseckanim bosiljkom.
Posluživanje
Ova odlična salata ide uz sve vrste mesa, a ako pečete ribu na roštilju, dodate joj vrlo malo belog luka na kraju i svi će biti oduševljeni.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar