...fino…brzo i jeftino…lagani rucak ili toplo predjelo odlucite sami:)))
Sastojci za 4 osobe
100g. maslaca
2 glavice crvenog luka
2 cesne bijelog luka
4 jaja
2dl. kiselog vrhnja
100g. rendanog tvrdog sira
4 veca krompira
so,biber,vegeta
Priprema
1.
Zagrijte(50g.) maslaca dinstajte obadva luka, kada lijepo porumene, ostavite na stranu da se prohladi.
2.
Krompir krupnije naribajte, posolite, dodajte biber i vegetu i ostavite kratko na stranu.
3.
Umutite jaja, pa dodajte dinstani luk, umijesajte kiselo vrhnje, naribani sir, zacinite po ukusu i na kraju naribani krompir.Sve jos jednom dobro izmijesajte.
4.
Preostalim maslacem(50g.)premazite posudu, pospite mrvicama, i pecite u zagrijanoj pecnici 220C-oko pola sata dok lijepo ne porumeni.
5.
Toplo izrezite i posluzite sa zelenom salatom.
6.
Prijatno!
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar