ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

TORTA "GRKINJA"


Sastojci

  •  Kora:
  •  7 bjelanaca
  •  7 kas. mljevenog keksa ( plazma keks )
  •  7 kas. mljevenih oraha
  •  12 kas. secera
  •   pola praska za pecivo
  •  Fil 1:
  •  21 zumance
  •  300 gr secera
  •  375 gr margarina ili maslaca
  •  Fil 2:
  •  1 l mlijeka
  •  10 kas. secera
  •  10 kas. brasna
  •  Jos: 1 bijela milka i jedna mlijecna milka cokolada
  •   300 gr seckanih orasa, 300 gr lomljene plazme

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Bjelanu i secer umutiti u cvrst sne pa dodati keks, orahe i prasak pa lagan varjacom izmesati. Peci na 180 stepeni. Ispeci tro ovakve kore.
  2. 2
    Zumanu isecer umutiti na pari pa hladno sjediniti sa umucenim margarinom.
  3. 3
    Od litre mlijeka odvojiti 300 ml pa u njemu razmutiti brasno i secer. Ostatak mlijeka zakipiti pa dodati mlijeko sa brasnom. Ukuvati kao puding.
  4. 4
    Hladne filove sjediniti i dobro izmjesti pa dodati lomljenu plazmu, seckanu cokoladu i seckane orahe. Filovati kore.
    Kora- fil- kora- fil - kora. Dekorisati po sopstvenom izboru ja sam ju oblagala fondanom.
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar