subota, 14. ožujka 2015.

SRNEĆA LEĐA

Srneća ledja

Sastojci

  • Testo

  •  140 gr putera
  •  140 gr šećera u prahu
  •  100 gr mlevenog badema
  •  7 kašika brašna
  •  4 žumanca
  •  4 belanca
  •  100 gr čokolade za kuvanje
  • Glazura

  •  200 gr čokolade
  •  100 gr putera
  •  1 jaje (ja ga nisam stavljala)

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Žumanca, puter i prah šećer kuvati na pari uz stalno mešanje, oko 20 min.
    2.Kad se krema zgusne dodati brzo čokoladu i badem i mutiti dok se čokolada ne istopi.
    3.U dobijen krem umešati brašno i čvrsto ulupana belanca.
    4.Peći u specijalnom plehu za srneća ledja-onom sa rebrima (koga ja, nažalost nemam) prvo na 200C 20 min, a onda na 180C 25-30 min (u zavisnosti od vaše pećnice).
    P.S. Pleh dobro podmazati puterom i posuti brašnom.
    5.Kad je pećen, kolać uviti u mokru krpu i ostaviti jedno 15 min da se prohladi, a onda ga istresti na tanjir za posluživanje
  2. 2
    Glazura
  3. 3
    Otopiti čokoladu i puter na tihoj vatri.
    Premazati kolač glazurom i posuti listićima badema.
    Prijatno!

Posluživanje

U glazuru se na kraju dodaje i celo jajae, ali, pošto imam strah od salmonele ja ovo izostavljam.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar