Sastojci
Testo
- 140 gr putera
- 140 gr šećera u prahu
- 100 gr mlevenog badema
- 7 kašika brašna
- 4 žumanca
- 4 belanca
- 100 gr čokolade za kuvanje
Glazura
- 200 gr čokolade
- 100 gr putera
- 1 jaje (ja ga nisam stavljala)
Priprema
- Težina:
-
1
Žumanca, puter i prah šećer kuvati na pari uz stalno mešanje, oko 20 min.
2.Kad se krema zgusne dodati brzo čokoladu i badem i mutiti dok se čokolada ne istopi.
3.U dobijen krem umešati brašno i čvrsto ulupana belanca.
4.Peći u specijalnom plehu za srneća ledja-onom sa rebrima (koga ja, nažalost nemam) prvo na 200C 20 min, a onda na 180C 25-30 min (u zavisnosti od vaše pećnice).
P.S. Pleh dobro podmazati puterom i posuti brašnom.
5.Kad je pećen, kolać uviti u mokru krpu i ostaviti jedno 15 min da se prohladi, a onda ga istresti na tanjir za posluživanje -
2
Glazura
-
3
Otopiti čokoladu i puter na tihoj vatri.
Premazati kolač glazurom i posuti listićima badema.
Prijatno!
Posluživanje
U glazuru se na kraju dodaje i celo jajae, ali, pošto imam strah od salmonele ja ovo izostavljam.Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar