utorak, 16. lipnja 2015.

TREBA VAM HITNO DA SE RASHLADITE I OSVJEŽITE?! PROBAJTE NEKI OD OVA 4 TRIKA!!

Klima uređaji su veoma praktični, ali nisu potpuno neophodni da biste se rashladili tokom ljeta. Osim toga, oni mogu biti bučni, a i veoma skupi (kako sam klima uređaj, tako i struja koju isti potroši). Mi vam donosimo par jednostavnih savjeta i trikova koji će vam pomoći da se rashladite bez obzira koliko je vani vruće.





Držite malu bocu sa raspršivačem, napunjenu vodom, u frižideru. Kada vam je vruće, pošpricajte se par puta vodom po licu i vratu. Da biste imali duplu korist, u vodu možete dodati i par kriški krastavca ili koristiti blagi zeleni čaj umjesto vode – zeleni čaj će vam pomoći da se rashladite, a i poboljšaće vam ten.





Ovo je tako jednostavno, a djeluje! Uzmite kocku leda i stavite je u čistu krpu ili platnenu maramicu (može i gaza). Držite led na tački pulsa na zglobovima i/ili na vratu tridesetak sekundi. Prema pojedinim procjenama, ovo snižava tjlesnu temperaturu za nevjerovatnih 3 stepena, što je ogromna razlika kada vam je potrebno rashlađenje.

 



Trenutno osvježenje: potopite noge u hladnu vodu! Možda i nije neka novost, ali koliko nas se sjeti to uraditi tokom dana?





Natopite manji peškir hladnom vodom, a ako vam je prevruće, možete ga i ohladiti u frižideru ili hladnjaku. Iscijedite ga i držite na potiljku. Odmah ćete se osjećati rashlađeno.

Izvor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar