ponedjeljak, 1. lipnja 2015.

PIZZETE OD PATLIDŽANA

Brza i ukusna zamjena za pizzu. Mozete ih praviti s patlidzanima ili s tikvicama, jednako su ukusne. Nadjenite ih po zelji. Ako zelite vegeterijanske,  izbacite sunku. Odlicne i za osobe koje se hrane sa sto manje ugljikohidrata.


Sastojci  
Sastojci za jednu osobu
1 patlidzan / balancan
1 veca rajcica/ mesnati dio
1 cesanj cesnjaka
5-6 listova svjezeg bosiljka
ca 50 grama sunke za pizzu ili cajne kobasice
1/4 mozzarelle ili nekog drugog sira
soli
maslinovog ulja
ribanog parmezana

Priprema
1.
Za jednu osobu
Patlidzan  narezati na ploske debljine 1,5 cm. Sloziti na pleh od pecnice i svaku plosku namazati sa malo maslinovog ulja.
Sve sastojke za nadjev isjeckati na kockice, dodati sitno sjeckani cesnjak, staviti po zelji ljute papricice, posoliti, promjesati. Podijeliti nadjev po pripremljenim patlidzanima, posipati krupno ribanim parmezanom. Zapeci "pizzette" na 200 stupnjeva i uzivati u ovom brzom jelu. Servirati uz puno salate. i po zelji krisku kruha.
Jednako su ukusne i sa tikvicama.....dobar tek.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar