petak, 12. lipnja 2015.

NAJBOLJE NAMIRNICE ZA MOZAK,SEKSUALNI NAGON I PROBAVU

Ovo nije još jedna lekcija o hrani. Riječ je namirnicama koje su same po sebi čisti izvor blagodati za ljudsko zdravlje. Izdvojili smo ih nekoliko izvrsnih za zdravlje mozga, seksualnog nagona i probavnoga sustava. Nećete pogriješiti uvedete li ih u svoj jelovnik.


 
Špinat
Izvrstan izvor omega 3 masnih kiselina, špinat pomaže i u stvaranju mišićne mase. Zasigurno se sjećata crtanog lika Popaja koji svojoj snazi potpisuje moć upravo špinata. Špinat štiti i od srčanih bolesti, moždanog udara i osteoporoze. Bogat folnom kiselinom, špinat povećava i protok krvi u muškom spolnom organu. Dobar je i za mozak jer je prepun luteina, spoja koji se bori protiv gubitka pamćenja.

Borovnica
Ljubičaste bobice borovnice krcate su antioksidansima pa blagotvorno djeluju u prevenciji raka i dijabetesa. Sadrže i vlakna te vitamin A i C.

Crni grah
Za zdravlje srca neće pogriješiti odaberete li bilo koji grah i pripremite ga na bilo koji način. No crni grah zbog antocijana koji sadrži najbolje pomaže funkcijama mozga pa je njegova uloga tu nezamjenjiva.

Orasi
Poznati kao dobar poticaj za seksualni nagon, orasi zapravo vraćaju energiju i pomažu u oporavku tijela. Obiluju omega-3 masnim kiselinama i antiupalnim polifenolima.

Zob
Puna topivih vlakana, zob smanjuje rizik od srčanih bolesti. Osim toga, pospješuje probavljanje hrane.

Jogurt
Njegova uloga u jačanju imunološkoga sustava je neizostavna. Već jedna šalica jogurta dnevno zadovoljava potrebu za kalcijem, jača imunološki sustav štiti od raka. Izvrstan je i regulator probave.
Izvor: dnevno.hr

0 komentari:

Objavi komentar