Odlično,jednostavno i brzo,a dobije se velika količina.. mmmmmmmmmmmm
Sastojci
- Za zemičke:
- 6dl mleka
- 60g kvasac
- 2kašičice šećera
- 3kašičice soli
- 2,5dl ulja
- 1.2kg brašna
- Nadev za sendviče:
- 150g kulena
- 250g sira
- 7 kiselih krastavaca
- nekoliko listova zelene salate
- margarin za mazanje
- Ostalo:
- 2 jaja
- susam, mak, lan, kim..
Priprema
- Težina:
-
1
U mleko staviti šećer, blago zagrejati, dodati kvasac i ostaviti da nadodje.
-
2
U polovinu brašna dodati so i ulje, zatim nadošao kvasac i uz mešanje dodavati brašno i zamesiti glatko testo. Ostaviti testo da nadođe.
-
3
Razviti testo na pola centimetra debljine i pomoću čaše vaditi krugove. Od krugova formirati zemičke.
Zemičke premazati umućenim jajima, posuti i peći u rerni zagrejanoj na 200stepeni dok ne porumene.
-
4
Prohladjene zemičke preseći na pola, premazati margarinom, staviti kulen, sir, kolutić krastavca i zelenu salatu.
Posluživanje
Od ove količine se dobije oko 120 sendviča. Nadev možete naravno prilagoditi svom ukusu.Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar