Pages - Menu

četvrtak, 5. ožujka 2015.

NEODOLJIVI MINI SENDVIČI - ZA SVE PRILIKE

Odlično,jednostavno i brzo,a dobije se velika količina.. mmmmmmmmmmmm
 

Sastojci

  •   Za zemičke:
  •  6dl mleka
  •  60g kvasac
  •  2kašičice šećera
  •  3kašičice soli
  •  2,5dl ulja
  •  1.2kg brašna
  •   Nadev za sendviče:
  •  150g kulena
  •  250g sira
  •  7 kiselih krastavaca
  •   nekoliko listova zelene salate
  •   margarin za mazanje
  •   Ostalo:
  •  2 jaja
  •   susam, mak, lan, kim..

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    U mleko staviti šećer, blago zagrejati, dodati kvasac i ostaviti da nadodje.
  2. 2
    U polovinu brašna dodati so i ulje, zatim nadošao kvasac i uz mešanje dodavati brašno i zamesiti glatko testo. Ostaviti testo da nadođe.
  3. 3
    Razviti testo na pola centimetra debljine i pomoću čaše vaditi krugove. Od krugova formirati zemičke.
    Zemičke premazati umućenim jajima, posuti i peći u rerni zagrejanoj na 200stepeni dok ne porumene.
  4. 4
    Prohladjene zemičke preseći na pola, premazati margarinom, staviti kulen, sir, kolutić krastavca i zelenu salatu.

Posluživanje

Od ove količine se dobije oko 120 sendviča. Nadev možete naravno prilagoditi svom ukusu.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar