Još jedan u nizu recepata za omiljene čupavce, ali ipak malo drugačiji i nadasve efektniji.
Sastojci
Biskvit:
-
7
jaja
-
250 grama
šećera
-
100 grama
maslaca ili margarina
-
225 grama
brašna
-
1 čajna žličica
praška za pecivo
-
vanilija
Preljev:
-
125 grama
maslaca ili margarina
-
100 ml
vode
-
400 grama
šećera u prahu
-
100 grama
kakaa
-
kokos
Krema između slojeva:
-
50 grama
čokolade za kuhanje
-
50 ml
vrhnja za šlag
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Pjenasto izmješajte jaja sa šećerom, pa dodajte, vaniliju, rastopljeni i ohlađeni maslac te brašno i prašak za pecivo.
Pecite u velikom limu od pećnice na 170 stupnjeva oko 25 min.
-
2
Pečeni i ohlađeni biskvit prerežite na dva dijela.
Za kremu rastopite vrhnje za šlag sa čokoladom pa kad se malo zgusne
namažite jednu koru i poklopite drugom. Stisnite pa stavit u frižider da
se krema ohladi.
-
3
Odredite veličinu kockica kako vam odgovora otprilike 3x3 pa izrežite kockice.
Sastojke za preljev rastopite i dobro promješajte, uvaljajte svaku kockicu u preljev pa u kokos.
Dobro ohladite da se sve stisne.
-
4
Ja sam pravila po receptu, ali mi
fali malo šećera u preljevu pa ga slobodno probajte da li vam je slatko
kako volite te dodajte šećera ako želite ili smanjite količinu kakaa:)
Izvor:
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar