srijeda, 11. veljače 2015.

STARINSKA KARAMEL OBLANDA

Zdravo svima!!!Evo jos jednog recepta,ovog puta oblandice. Ja nesto preterano i nevolim oblande ,ali ove su prosto fenomenalne prave karamel bombone u oblandi.Evo recepta

karamel oblande

Sastojci

Broj osoba:
15 osoba
  • sastojci

  •  2 litra mleka
  •  1 kg. secera
  •  250 gr. margarina
  •  2 vanilin secera
  •  2 lista oblande

Priprema

  1. 1
    U vecu serpu (od 5-6 litra) sipamo mleko, dodamo secer i stavimo da se kuva na laganoj vatri(moze i na jacoj vatri ali se mora voditi racuna da ne zagori ili ne iskipi)kod mene je to 5.Masu ne mesati dok ne pocne lagano da se zgusnjava.
  2. 2
    Kad masa postane gusta i kad pocne da pravi trag kad prodjete kasikom
    znaci da je gotovo.Sklonimo sa sporeta i dodamo margarin i vanilin secer i mesamo kasikom dok masa ne upije sav margarinpa i malo duze (videcete masa ce se jos vise zgusnuti)
  3. 3
    Masu stavimo na jedan list oblande i razvucemo tako sto na ruku stavimo kesu da se masa nebi lepila za ruku i odozgo prekrijemo drugim listom oblande (morate raditi brzo da se masa nebi stegla, koliko brzo to morate sami proceniti)
  4. 4
    Oblandu pritisnemo nekom tezom knjigom da se nebi kasnije odvajale korice 

0 komentari:

Objavi komentar