petak, 13. veljače 2015.

FRANCUSKA TORTA OD JABUKA

Zaista posebna torta od jabuka... kao da dobijete 3 u 1! Dolje se stvori mali biskvit, pa kao srednji sloj socne jabuke i na kraju hrskava korica. Mozda malo podsjeca na koh od griza...:))) Upoznajte French Apple Cake...

Francuska torta od jabuka

Sastojci

  •  680 gr ociscenih jabuka, narezanih na osmine, pa na listice
  •  1 zlica Calvadosa - normandijska jabukovača - vinjak
  •  1 zlicica soka od limuna
  •  1 salica glatkog brasna
  •  2 zlice glatkog brasna
  •  1 salica secera
  •  1 zlica secera za posipanje
  •  2 zlicice praska za pecivo
  •  1/2 zlicice soli
  •  1 veliko jaje
  •  2 zutanjka
  •  1 salica ulja
  •  1 salica mlijeka
  •  1 zlicica extrakta vanilije
  •   Salica od 250 ml

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Pecnicu zagrijte na 160 stupnjeva.
    Okrugli kalup velicine 24 cm premazite maslacem ili margarinom, te dno oblozite papirom za pecenje.
  2. 2 Francuska torta od jabuka - priprema /slika/1227119/
    Jabuke ogulite, narezite na osmine, pa na listice... dobiti cete kao male trokutice. Stavite u posudu pogodnu za mikrovalnu, npr. vatrostalnu sa poklopcem. Poklopite i stavite u mikrovalnu na 3 - 3,5 minute.

    Zatim jabuke prelijte sa limunovim sokom i Calvadosom... u slucaju da nemate posluziti ce i nesto drugo. Ja sam stavila liker od narance.

    Ohladite... nekih 15 minuta.
  3. 3
    Promijesajte pjenjacom suhe sastojke - 1 salicu brasna, 1 salicu secera, prasak za pecivo i sol.
  4. 4
    Pjenjacom izmijesajte 1 jaje, 1 salicu ulja, 1 salicu mlijeka i ekstrakt vanilije. Neka se sve dobro pomijesa, pa umijesajte suhe sastojke.

  5. 5
    Od ove smjese odvojite 1 salicu, pa u nju dodajte 2 zlice brasna. Sa tom smjesom cemo preliti tortu prije pecnja.
  6. 6
    U ostatak smjese ( veci dio ) dodajte 2 zutanjka i promijesajte, te pomocu spatule umijesajte ohladjene jabuke.
  7. 7 Francuska torta od jabuka - priprema /slika/1227123/
    Istresite smjesu sa jabukama u pripremljen okrugli kalup. Lijepo poravnajte tako da vam jabuke ne vire iz smjese.
  8. 8 Francuska torta od jabuka - priprema /slika/1227125/
    Prelijte smjesom u koju ste dodali 2 zlice brasna. To uradite pomocu zlice jer je smjesa malo gusca, pa da mozete lijepo rasprediti.
    Pospite sa 1 zlicom secera.
  9. 9 Francuska torta od jabuka -  pecena /slika/1227127/
    Pecite na 165 stupnjeva oko 1 sat i 15 minuta ili dok vam cackalica kojom budete provjeravali tortu ne izadje cista.
    Ovu tortu pecite izmedju donje i srednje precke u pecnici, dakle ne skroz nisko, ali ne ni na srednjoj precki.
  10. 10 Francuska torta od jabuka /slika/1227131/
    Ohladite tortu, te pospite secerom u prahu i posluzite!
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar