subota, 9. svibnja 2015.

BISKVIT ZA TORTE-najbolji do sada :)

Nakon što sam pronašla ovaj recept u jednoj knjizi recepata za torte i kolače, biskvitno tijesto pravim ovako
BISKVIT ZA TORTE

Sastojci

  •  3 jajeta
  •  3 supene kašike vruće vode
  •  130 g šećera
  •  120 g brašna
  •  80 g škrobnog brašna- gustina
  •  2 kesice vanilinog šećera
  •  3 male kašike (ravne) praška za pecivo

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Mikserom pjenasto umutiti jaja sa vodom. Potom dodati šećer i vanilin šećer i miksati 2-3 minute.

    Pomiješati brašno sa gustinom i praškom za pecivo. Iz dva puta dodati brašno u umućena jaja i šećer, te miksati par minuta na najmanjoj brzini.
  2. 2
    Rernu ugrijati na 170 stepeni sa ventilatorom.

    U kalup promjera 26 cm staviti pek papir pa izliti biskvitnu smjesu. Peći oko 25 minuta.
  3. 3 
    Pečen biskvit izvaditi na šećerom posutu radnu površinu i ostaviti da se ohladi. Izrezati ga po želji, na dva, tri ili četiri baš tanje kore. Ja obično od ove mjere dobijem tri kore srednje debljine.
    Izvor: coolinarika.com   (LjubicicaCool)

0 komentari:

Objavi komentar