Sastojci:
2 jajeta
3 kašike kisele pavlake
1 velika kašika meda
½ kašičice cimeta
1 banana
100 g čokolade
2 kašike kokosa
1 kašika otopljenog maslaca
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca pa ih u posebnim posudama umutite. Pomoću
plastične špatule pomešajte žumanca i belanca i dodajte med, pavlaku i
cimet. Bananu ispasirajte viljuškom, a zatim je umešajte u smesu sa
jajima. Tiganj nauljite i stavite ga na ringlu da se dobro zagreje.
Sipajte testo kutlačom i čim se pojave mehurići okrenite palačinku na
drugu stranu.
Sačekajte još desetak sekundi, a onda je izadite na
tanjir. Kada ispečete sve palačinke, napravite slatki preliv. Otopite
čokoladu na pari sa malo otopljenog putera. Dobijeni sirup prelijte
preko palačinki i pospite kokosovim brašnom ili listićima.
Izvor: zena.blic.rs
0 komentari:
Objavi komentar