petak, 6. ožujka 2015.

MUNCHMALLOW TORTA


Sastojci za koru:

10 bjelanaca
10 kasika secera
5 kasika brasna
50 g. mljevenih oraha
1/2 praska za pecivo
malo ribane korice limuna

Fil:

10 zumanaca
3 pudinga vanilija
1 kasika brasna
700 ml. mlijeka
200 g. secera
250 g. margarina
3-4 kutije munchmallowa (zavisno od pleha)

I još:

šlag

Priprema:

Kora: Bjelanjke umutiti sa secerom,a zatim dodati ostale sastojke. Dobivenu smjesu podijeliti na dva dijela i peci dvije kore na 10-15 minuta na 180-200 C.
Fil: Zumanca izmijesati sa secerom. Odvojiti jedan dio mlijeka (oko 100 ml.) izmijesati sa pudingom pa to dodati u zumanca kao i kasiku brasna. Sve dobro izmijesati da ne bude grudvica. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa prethodno pripremljenu smjesu dodavati u mlijeko polagano (kao da kuhamo puding) i brzo mijesati da ne zagori. Fil ohladiti pa dodati margarin. Fil podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati keksice koje odvajamo od pjenastog dijela minchmallowa,izdrobiti ih rukama i promijesati, a drugi dio fila ostaje zut. Redati na sledeci nacin: kora, tamni dio fila, pjenaste kapice od munchmallowa, zuti fil, kora. Tortu ukrasiti slagom.



Izvor: namirnice.ba    Autor: E.R.

0 komentari:

Objavi komentar