Sastojci
- 20-25 dag keksa s maslacem
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 10 dag omekšalog maslaca
- 20 dag šećera
- 1 jaje
- 5 dag kakaa
- 2 cl višnjevače
Priprema
- Težina:
Kekse smrvite u manje komadiće ili ih nakidajte ili nasjeckajte.
Čokoladu nakidajte, rastopite na pari ili u mikrovalnoj.
Maslac, šećer i jaje miksajte da dobijete pjenastu masu. U nju umiješajte prosijani kakao, otopljenu čokoladu, višnjevaču i smrvljene kekse.
Dobro promiješajte, istresite masu na plastičnu foliju po dužini te napravite kobasicu (lakše je s folijom nego ručno) promjera cca 5 cm.
Stavite ju u hladnjak da se hladi najmanje 5-6 sati.
Po želju možete ju obilno posipati kakaom u prahu ili šećerom u prahu.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar