Sastojci
Beze smjesa:
- 4 bjelanjka
- 250 g kristal šećera
- 1 žlica instant kave
- 100 g čokolade za kuhanje
Krema od šlaga:
- 2 dl slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 kremfix
- 1 vanilin šećer
- 50 g bijele čokolade
Priprema
-
Beze:
-
1
Izmutiti bjelanjke u čvrst snijeg. Dodati šećer i kavu u prahu. Dobro izmiješati.
-
2
Na papiru za pečenje nacrtati kvadratiće 8×8 (ja sam ih nacrtala 16 komada).
-
3
Snijeg stavite u vrećicu za ukrašavanje i preko svakog kvadratića istisnite kremu u trakama.
-
4
Zagrijte pećnicu na 50°C i pecite/sušite kvadratiće najmanje 2 sata. Vrata pećnice ostavite malo otvorena.
Ja sam imala snijega za dva lima, pa sam prvo “nacrtala” kvadratiće, a onda sam ostatkom kreme punila lim za muffine koji sam prethodno obložila papirom za pečenje. Sušila sam ih istovremeno na dvije etaže i oba lima su se dovoljno osušila (za 2 i pol sata). -
5
Ugasite pećnicu i ostavite keksiće unutra.
-
6
Nakon 15-20 minuta izvadite iz pećnice i pričekajte da se potpuno ohlade.
-
7
Čokoladu otopite na pari. Uklonite s vatre i svaki kvadratić/kružić uronite donjim dijelom u čokoladu. Odozgor pošpricajte kapljicama ili crtama čokolade. Ostavite da se čokolada osuši.
-
Krema od šlaga:
-
1
Istucite šlag od vrhnja, na pola vremena dodajte šećer u prahu, kremfix i vanilin šećer.
-
2
Bijelu čokoladu otopite na pari, pa polagano dodajte šlagu.
-
3
Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje pa njome premažite jedan od dva keksića, a zatim spojite kvadratiće i kružiće.
Ukrasite cvjetićima od iste kreme.Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar