Drugačija od drugih, jako brzo gotova, a sa tako malo sastojaka... da i bez jaja...
Sastojci
Mjera čaša od 2 dl
Suhi sastojci
-
2 čaše
brašna
-
2 čaše
pšeničnog griza
-
1 čaša
šećera
-
1
prašak za pecivo
Voćni dio
-
1 - 1,5 kg
jabuka
-
2
vanilin šećera
-
cimet
-
1 čaša
šećera
-
3/4 čaše
ulja
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Prosijte brašno sa praškom za pecivo, dodajte griz i šećer.
Jabike ogulite i naribajte, pošećerite ih, stavite vaniliju, cimet i ulje. Izmješajte dobro.
Pečnicu zagrijte na 180°C.
Na lim za pečenje cca 20x30 stavite papir za pečenje. Suhu smjesu
podjelite na 3 djela, a jabuke na 2 djela. Na lim prvo isipajte suhu
smjesu, poravnajte ju da bude svugdje jednaka, zatim na nju rasporedite
pola jabuka opet poravnajte, zatim po jabukama posipajte ravnomjerno
suhe sastojke, zatim na njih opet jabuke i na kraju završite sa suhim
sastojcima.
Ako vam je ostalo soka od jabuka, polijte lagano odozgora i stavite u
pećnicu na 40 minuta da se peče. Kad je pita pečena, ostavite ju da se
malo prohladi... ako izdržite... pa ju izrežite na komade i poslužite uz
kavu ili čaj .
Izvor:
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar