srijeda, 18. veljače 2015.

PRIRODNO LIJEČENJE UPALE SINUSA

 
 
Upala sinusa se najcesce na pocetku manifestuje otezanim disanjem ,oslabljenim mirisom i curenjem iz nosa.Ubrzo nakon toga sledi akutno zapaljenje ,poznato kao sinusitis tj upala sinusa gde se pomenute tegobe pojacavaju.Cesto u ovoj fazi ne osecamo gotovo nikakvu bol.
Bol koja se nakon toga pojavi  pracena je zacepljenjem nosa i povisenom temperaturom.Moze nas boleti i cela gornja vilica ako je obuhvacen gornjevilicni tj.maksilofacijalni sinus.Upala sinusa moze biti i hronicna i simptomi su vrlo slicni kao kod akutnog zapaljenja. Ukoliko se ne leci moze dovesti do puno ozbiljnijih komplikacija kao sto su poremecaj centra za ravnotezu,meningitis pa cak i gluvoca.
Zato je najvaznija prevencija svake prehlade,istrajnost u izlecenju svake infekcije organa za disanje da bi se sprecila upala sinusa.
Prirodno lecenje sinusa renom

O delotvornosti rena vec smo pisali u prethodnim postovima,mozete procitati na sledecem linku prirodni lek ren za lecenje sinusa izdvojili smo dva načina:jedan kao sirup a drugi kao oblogSirup za lecenje sinusa:
  1. sameljite sitno 50 g rena , 20 g djumbirovog korena ,20 g cikorije u masini za meso te dodajte kasicicu cimeta
  2. isipajte dobijenu mesavinu u staklenu teglu i dobro zatvorite.
  3. drzite na toplom mestu i muckajte svakodnevno u narednih 10 dana.
  4. svako jutro uzeti po jednu kasicicu ,30 min pre dorucka
Oblog za lecenje sinusa:
  1. narendajte ren i stavite u flasu od 0.5 l, zatim napunite vinskim sircetom(do vrha)
  2. zatvorite i cuvajte na toplom mestu 10 dana uz muckanje
  3. otcepite flasu i udisite 5 min dnevno na svakih sat vremena
  4. navece tecnost sipajte na tkaninu i drzite na potiljku u toku noci.
  5. lezite bez jastuka
  6. ova terapija traje 5 dana                                                                                                                       Izvor:  http://priromed.com

0 komentari:

Objavi komentar