Kolač koji se ne peće, idealan kao ljetna torta...
Sastojci
-
1,5 l
mlijeka
-
4
želatine
-
300 g
šećera
-
1 l
slatkog vrhnja
-
200 g
čokoladnih napolitanki
-
2-3 rebra
čokolade za kuhanje
-
300 g
petit keksa
-
100 g
čokoladnih mrvica
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Od 1,5 l mlijeka odvojiti 300 ml mlijeka i u to natopiti želatine, a ostatak mlijeka prokuhati sa šećerom.
U vruće umiješati želatinu sa mlijekom i dobro izmiješati. Ostaviti da se ohladi.
-
2
Izraditi slatko vrhnje i dodati u mlijeko sa želatinom.
-
3
Smjesu podijeliti na tri dijela:
1. dio ostaviti bijel
2. dio dodati zdrobljene napolitanke (može i mljevene) i 2-3 rebra otopljene čokolade
3. dio dodati zdrobljeni petit keks ( može i mljeveni)
-
4
Duboku tepsiju (35x45cm) obložiti
alu-folijom i posuti čokoladnim mrvicama, zatim izliti bijeli fil te
staviti ga u hladnjak na nekoliko minuta da se stisne, a u međuvremenu
pripremiti drugi fil sa napolitankama i čokoladom.
Na bijeli fil, staviti fil sa napolitankama te ga opet staviti u
hladnjek da se stisne, za to vrijeme pripremiti fil sa petiti keksom.
Na fil sa napolitankama staviti fil sa petit keksom.
-
5
/slika/1525851/
Staviti u hladnjek na najmanje 2-3 sata da se stisne.
Zatim na kolač staviti tacnu i prevrnuti ga naopačke tako bijeli fil
sa čokoladnim mrvicama bude gore i skinuti alu-foliju sa kolača.
-
6
Čokoladne mrvice ne moraju se odmah staviti, mogu se posuti po bijelom filu i kad se kolač preokrene.
Izvor:
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar