Mirisi i okusi mediterana...s pancettom ( ili prsutom ), bosiljkom i posipom od krusnih mrvica...ajde, nek jednom bude bez parmezana.
Sastojci za 4 osobe
Pecene rajcice
500 grama mini rajcica ( mogu i vece )
3 cesnja cesnjaka u ljusci
maslinovo ulje, sol, papar
Umak
1 manji luk
svjeza feferonka ( po zelji )
250 grama kockica pancette ( ili prsuta )
oregano, svjezi bosiljak
pecene rajcice ( vidi gore )
Posip od krusnih mrvica
ca 4-5 zlica krusnih mrvica
maslinovo ulje
1 mali cesanj cesnjaka
i jos
500 grama spaghetta ili tjestenine po zelji
Priprema
1.
Pecene rajcice
Mini rajcice presjeci na pola, zaciniti sa maslinovim uljem, posoliti, popapriti, staviti ih gusto na lim od pecnice, cesnjak u ljusci nagurati izmedju. Ako koristite velike rajcice, prerezite ih na cetvrtine ili jos manje ako je rajcica jako velika.
Staviti peci u zagrijanu pecnicu na 220 stupnjeva oko pola sata.
2.
Umak
Isjeckajte slaninu ili prsut na kockice. Kratko propecite na tavi, izvadite. Na toj masnoci izdinstajte na sitno sjeckani luk, malo sjeckane svjeze ili suhe feferonke ( po zelji ). Kad se zacakli dodajte pecenu rajcicu, cesnjak koji ste istisnuli iz ljuske, propecenu slaninu i sve zajedno zacinite s malo oregana i dobro prodinstajte. Ako je potrebno malo posolite, ali pazite pancetta je dosta slana.
Svjezi bosiljak se dodaje tek pred serviranje.
3.
Mrvice
Na malo maslinovog ulja propecite krusne mrvice, na kraju dodajte malo sjeckanog cesnjaka samo da pusti miris. Ohladite.
4.
Kuhane spagete ocijedite, uhvatite salicu vode od kuhanja, prelijte umakom, po potrebi dodajte malo vode od kuhanja da jelo bude kremasto, dodajte saku nasjeckanog bosiljka, sve promjesajte, podijelite na tanjure i posipajte mrvicama.
Dobar tek. Na zalost nemam sliku jela serviranog s mrvicama jer je islo direktno s peci u tanjure, posipano mrvicama i pojedeno bez vremena za slikanje.
Izvor: coolinarika.com (unikatica)
Nema komentara:
Objavi komentar