Pages - Menu

petak, 15. svibnja 2015.

TIJESTO ZA SAVIJAČE à la LISNATO

Tijesto za sve vrste savijača i slatkih i slanih, jako, jako slično gotovom razvučenom lisnatom tijestu.  

Sastojci

  • 300 g mekog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 kiselo vrhnje 20%mm (200g)
  • na vrh noža soli

Priprema

  1. 1.
    Maslac izmrviti u brašnu, dodati sol i kiselo vrhnje i zamijesiti tijesto.
    Oblikovati u pravokutnu ploču otprilike 3-4 cm debljine, umotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjak na par sati, najbolje preko noći. Bitno je da je tijesto pravilno oblikovano jer se više ne mijesi.

  2. 2.
    Za lakše rukovanje, tijesto izvađeno iz hladnjaka podijeliti na 4 dijela i svaki razvaljati na pobrašnjenoj podlozi u pravokutnik.
    Nadijevati slatkim ili slanim nadjevom.
  3. 3.
    Tijesto se može zamrznuti.
  4. 4.
    Ja sam štrudel sa jabukama pekla 40 minuta na 180"C.
    Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar