Pages - Menu

petak, 15. svibnja 2015.

PREDIVNA PARMEZAN PECIVA

Isprobajte ova divna i mekana peciva koja će vas oduševiti. U kombinaciji sa ukusnim jelom ili kao pecivo za pripremu omiljenih sendviča, ovi hljepčići će zauzeti počasno mjesto u vašoj kuhinji.  Sastojci 4 osobe
  • Tijesto:
  • 14 gr suhog instant kvasca
  • 120 ml tople vode
  • 240 ml toplog mlijeka
  • 40 gr naribanog sira parmezana
  • 75 gr otopljenog margarina ili putera
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 120 gr kukuruznog brašna
  • 2 komada jaja
  • 500 gr brašna
  • Preljev:
  • 60 gr otopljenog putera
  • 20 gr sitno izribanog sira parmezana

Priprema

  1. Priprema:
  2. 1.
    U dublju i veću posudu staviti suhi kvasac i dodati vodu. Rastopiti kvasac u vodi. Dodati mlijeko, parmezan, puter, šećer, sol, kukuruzno brašno i jaja. Dobro umutiti sastojke i dodavati postepeno brašno i formirati tijesto koje se odvaja od posude.
  3. 2.
    Prebaciti tijesto na radnu površinu i mijesiti oko 10 minuta dok tijesto ne postane elastično. Vratiti u namašćenu posudu, nauljiti tijesto i ostaviti da se uzdiže oko sat i pol vremena na toplom mjestu tj. dok se ne udvostruči.
  4. 3.
    Kad je tijesto gotovo, prebaciti na radnu površinu i napraviti 24 jednake kuglice, razvaljati u obliku ovala i uvaljati ih u otopljeni maslac i parmezan.
  5. 4.
    Redati ih na nauljenom i pobrašnjenom plehu, prekriti krpom i pustiti da odmaraju oko pola sata.
  6. 5.
    Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni oko 25-30 minuta ili dok ne porumene. Izvaditi ih iz pećnice i pustiti da se ohlade.
    Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar