Sastojci
- Sastojci za jedan biskvit:
- 3 jaja
- 3 žlice šećera
- 2 žlice mlijeka
- 2 žlice brašna
- 1 žlica kakaa
- 50 g čokolade
- 1/2 praška za pecivo
- Krema:
- 6 dcl mlijeka
- 6-7 žlica gustina
- 15-20dag šećera
- 25 dag maslaca / margarina
- 2 vanilije šećer
- 2 vanilin šećer ( limun )
- Za ganache:
- 25 dag čokolade za kuhanje
- 5 dcl vrhnja za šlag
Priprema
-
Za biskvit razdvojiti žumanjke i bjelanjke pa miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodati otopljenu čokoladu te mlijeko. Izmješati suhe sastojke , brašno, kakao, i prašak za pecivo i dodati smjesi. Na kraju kuhačom umiješati posebno istučen snijeg od bjelanjaka.
ispeći dva ovakva biskvita -
Za kremu:
skuhati kremu od gustina, mlijeka i šećera. U hladno dodati omekšani maslac te obje vanilije.
Podijeliti kremu u dva dijela.
-
Prvi biskvit premazati sa pola kreme, posložiti zatim nasjeckane jagode, te premazati ostatkom kreme.
Poklopiti sa drugim biskvitom.
-
Za glazuru:
otopiti čokoladu u vrhnju ( samo do vrenja ). Prohladiti nekoliko minuta i preliti preko kolača.
sve dobro rashladiti, najmanje nekoliko sati prije posluživanja.
Dobar tek!
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar