Sastojci
- Broj osoba:
- 500 gr mljevenog mesa
- 2 kom crvenog luka
- 2 kom mrkve
- 250 ml passate
- 10 kom većih krumpira
- vrećica parmezana
- 300 ml mlijeka
- vegeta i papar po vašem ukusu
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Na ulju popržite nasjeckan luk, naribanu mrkvicu, kada povrće omekša dodajte meso, popaprite dobro, dodajte vegete i pržite oko 15-ak minuta na srednjoj vatri. Zatim dodajte passate tek toliko da bude fin sočan umak od mesa i povrća (cca 250ml)
-
2
Skuhajte 10 većih krumpira, kada budu skuhani ogulite ih.
-
3
Namastite sa maslacom dobro posudu u kojoj ćete složenac peći.
Naribajte skuhani krumpir, popaprite sa šarenim paprom, pa prelijte smjesu od mesa i povrća, preko toga naribajte preostali skuhani krumpir.
-
4
Sve prelijte sa umakom koji ste napravili od 300 ml mlijeka pomiješano sa vrećicom parmezana.
-
5
Pecite oko 45 minuta na 180° tj dok se gornja korica ne zarumeni.
Posluživanje
Složenac poslužite uz dobro crno vino i zelenu salatu. :)Izvor: coolinarika.com (Rozalija29)
Nema komentara:
Objavi komentar