Pages - Menu

ponedjeljak, 11. svibnja 2015.

DOMAĆI SLADOLED SA DVIJE AROME

Uživajte i vi u ovom sladoledu za koji je predložak bio starinski, pravi domaći sladoled, koji je dobar početak svakoj kombinaciji.Za pripremu vam neće biti potrebna mašina za sladoled!
Domaći sladoled

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  • Sladoled

  •  6 kom svježih jaja
  •  od 150- 200 g šećera po želji
  •  1 kom vanilin šećera
  •  500 ml slatkog vrhnja
  • Dodatci za dvije smjese

  •  2 žlice kakaa
  •  1 žlica Nesquika
  •  1 žlica likera od capuccina
  •  sitno isjeckana mliječna čkolada
  •  1 šlag krema od vanilije

Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min
  1. 1
    Najprije odvojiti žumanca od bjelanjaka. Mikserom istući snijeg od bjelanjaka i dodati šećere.
  2. 2
    Žumanca i slatko vrhnje umutiti odvojeno. Umutiti šlag kremu odvojeno.
  3. 3
    Sve sjedniti sa bjelancima, osim šlag kreme.
  4. 4
    Izmiješati lagano.
  5. 5
    Smjesu podijeliti na dva dijela, pa u jednu dodati: kakao, nesquik, liker od capuccina. U drugu dodati komadiće sitno, sitno isjeckane čokolade i jednu izrađenu šlag kremu od vanilije.
  6. 6
    Izmiješati svaku kremu za sebe. U posudu za zamrzavanje sipati s jedne strane crnu, s druge strane bijelu kremu.
  7. 7
    Ohladiti u zamrzivaču.

Posluživanje

Svi dodatci u ovaj sladoled su dobrodošli, jedni uvjet su vaše želje i ono što više volite.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar