Sastojci
- Broj osoba:
Sladoled
- 6 kom svježih jaja
- od 150- 200 g šećera po želji
- 1 kom vanilin šećera
- 500 ml slatkog vrhnja
Dodatci za dvije smjese
- 2 žlice kakaa
- 1 žlica Nesquika
- 1 žlica likera od capuccina
- sitno isjeckana mliječna čkolada
- 1 šlag krema od vanilije
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
1
Najprije odvojiti žumanca od bjelanjaka. Mikserom istući snijeg od bjelanjaka i dodati šećere.
-
2
Žumanca i slatko vrhnje umutiti odvojeno. Umutiti šlag kremu odvojeno.
-
3
Sve sjedniti sa bjelancima, osim šlag kreme.
-
4
Izmiješati lagano.
-
5
Smjesu podijeliti na dva dijela, pa u jednu dodati: kakao, nesquik, liker od capuccina. U drugu dodati komadiće sitno, sitno isjeckane čokolade i jednu izrađenu šlag kremu od vanilije.
-
6
Izmiješati svaku kremu za sebe. U posudu za zamrzavanje sipati s jedne strane crnu, s druge strane bijelu kremu.
-
7
Ohladiti u zamrzivaču.
Posluživanje
Svi dodatci u ovaj sladoled su dobrodošli, jedni uvjet su vaše želje i ono što više volite.Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar