Spoj vanilije i kokosa :)
Sastojci
Biskvit
-
4
žumanjka
-
150 g
šećera
-
1 dl
ulja
-
1 dl
mlijeka
-
280 g
glatkog brašna
-
1
prašak za pecivo
-
aroma kruškovca
Krema
-
3
Dolcela puding vanilija
-
1 l
mlijeka
-
10 dag
šećera
-
200 g
margarina
-
150 g
kokosa
-
2 žlice
ruma
Priprema
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
1
Biskvit:
Pjenasto izmiješati žumanjke sa šećerom. Dodati ulje i mlijeko, aromu
kruškovca i promiješati. Zatim dodati prosijano brašno pomiješano s
praškom za pecivom te lagano promiješati da se sastojci sjedine.
Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka i lagano ga promiješati sa žlicom.
Biskvit peći na 150°C oko 35 min u okrugloj posudi promjera 25 cm.
-
2
Krema: 3 pudinga
od vanilije pomiješana s 10 dag šećera skuhati u 1 l mlijeka. Kada se
puding skroz ohladi dodati margarin, kokos i 2 žlice ruma i dobro
izmiješati.
-
3
Kada je biskvit hladan prerezati
ga tako da dobijete 3 kore. Svaku koru navlažite s malo mlijeka i ruma
te filujte tortu s kremom (tako da i zadnja kora torte bude namazana s
kremom). Pospite tortu s kokosom.
Izvor:
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar