Sastojci
- kore
- 5 jaja
- 200g margarina
- 120g secera
- 300g brasna
- 1 prasak za pecivo
- 1 kasika kakaa
- 1dl mleka
- 500g visanja
- fil
- 1l soka od visanja
- 10 kasika secera
- 3 pudinga jagoda
- 250g margarina
- glazura
- 100g cokolade
- 1 kasiku svinjske ili biljne masti
Priprema
- Težina:
-
1
1 Omeksali margarin umutiti sa secerom, pa dodavati jedno po jedno jaje, zatim brasno pomesano sa pecivom, mleko.Polovinu testa sipati u pleh oblozen masnim papirom, a u ostatak testa dodati kakao, i sipati preko svetlog testa.
-
2
2 Ocistiti visnje i pobacati preko tamnog testa.Peci na 180 stepeni oko 20-30 minuta.
-
3
3 Skuvati puding u soku od visanja, kad se skuvao ubaciti margarin i mesati dok se ne istopi.
-
4
4 Peceni kolac premazati pudingom i ostaviti da se ohladi.
- 5
Nema komentara:
Objavi komentar