Pages - Menu

petak, 27. ožujka 2015.

DUNAVSKI TALASI


Dunavski talasi

Sastojci

  •  kore
  •  5 jaja
  •  200g margarina
  •  120g secera
  •  300g brasna
  •  1 prasak za pecivo
  •  1 kasika kakaa
  •  1dl mleka
  •  500g visanja
  •  fil
  •  1l soka od visanja
  •  10 kasika secera
  •  3 pudinga jagoda
  •  250g margarina
  •  glazura
  •  100g cokolade
  •  1 kasiku svinjske ili biljne masti

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    1    Omeksali margarin umutiti sa secerom, pa dodavati jedno po jedno jaje, zatim brasno pomesano sa pecivom, mleko.Polovinu testa sipati u pleh oblozen masnim papirom, a u ostatak testa dodati kakao, i sipati preko svetlog testa.                  
  2. 2
    2   Ocistiti visnje i pobacati preko tamnog testa.Peci na 180 stepeni oko 20-30 minuta.
  3. 3
    3    Skuvati puding u soku od visanja, kad se skuvao ubaciti margarin i mesati dok se ne istopi.
  4. 4
    4    Peceni kolac premazati pudingom i ostaviti da se ohladi.
  5. 5
    5    Glazura, Otopiti na tihoj vatri mast i cokoladu i preliti kolac.
    Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar