Fini prhki keksici sa okusom limuna i preljeveni raznobojnom cokoladom na radost velike i male djece . Jednostavni , ukusni i svima omiljeni .
Sastojci
Tijesto
- 300 g brasna
- 50 g gustina
- 250 g maslaca
- 75 g secera u prahu
- 1/4 zlicice soli
- 1 vanilija
- 1 limun ( korica )
Preljev
- 100 g tamne cokolade
- 100 g mlijecne cokolade
- 100 g bijele cokolade
Priprema
- Težina:
-
1
/slika/2156343/
Najjednostavnije i najbrze je da tijesto pravite u multipraktiku . U posudu od multipraktika stavite sve sastojke za tijesto i mijesajte dok ne dobijete srednje-mekano tijesto .
-
2
/slika/2156347/
Gotovo tijesto izvadite iz multipraktika i prebacite na prozirnu foliju . Dobro umotajte i stavite u hladnjak da se lijepo rashlad oko 60 min.
-
3
/slika/2156349/
Na pobrasnjenoj podlozi razvuci tijesto na 1/2 cm debljine i ovalnim kalupicem za jaja izrezuj oblike . Izrezano tijesto slazi na pleh oblozen papirom za pecenje .
-
4
/slika/2156351/
Peci keksice u zagrijanoj pecnici na 160 stupnjeva oko 12 min dok se ne ispeku i ne porumene po rubovima . Pecene prebaci na resetku za hladjenje i potpuno ohladi .
-
5
/slika/2156353/
U medjuvremenu otopi cokoladu i prebaci u plasticnu vrecicu , pa je nanesi na gornji siljastiji dio keksica . Dekoriraj cokoladom tako da izgleda kao raspuknuto jaje . Ostavi keksice na resetki dok se cokolada potpuno ne stisne .
-
6
/slika/2156355/
Ohladjene keksice cuvaj u kutiji sa cvrstim poklopcem oko tjedan dana , ili ako ih radis unaprijed mozes ih i zalediti .
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar