Pages - Menu

ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

POSNI MEDENJACI SA CIMETOM

Neodoljiv ukus cimeta i meda u mekanim kolačićima podsetiće vas na detinjstvo i bakinu kuhinju 




SASTOJCI

11 Kašika ulja

11 kašika vode

11 kašika šećera

2 kašike meda

1 kašika cimeta

1 kesica praška za pecivo

450 g brašna

1. Izmešajte brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodajte ulje, vodu i med i dobro izmešajte.
2. Dodajte kašiku cimeta, dobro sjedinite, pa razvucite testo na 1 cm debljine ivadite kolutove, odnosno medenjake.
3. Pecite u podmazanom plehu na 200 stepeni oko 10 minuta. Po želji možete pravitii druge oblike pomoću modlica, a kada su pečeni, pospite šećerom u prahu i služite uz čaj ili kafu.
Izvor: lisa.rs/zenskikutak.rs    foto: Thinkstock

Nema komentara:

Objavi komentar