- POTREBNO:
- Za biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- 4 žlice kakaa
- 4 žlice čokolade u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1,5 dl ulja
- 1,5 dl mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 9 dl mlijeka
- 6 žlica šećera
- 15 dkg maslaca
Za smeđu kremu:
- 2 pudinga od čokolade
- 8 dl mlijeka
- 6 žlica šećera
- 10 dkg maslaca
PRIPREMA:
- Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti, dodati tada ulje, nakon par minuta miksanja postepeno dodavati brašno sa praškom za pecivo i odmah potom kakao i čokoladu u prahu. Na kraju umiješati kuhačom posebno tučeni snijeg od bjelanjaka.
- Masu izliti u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje srednje veličine, poravnati i peći u pećnici na 180°C 20-25 minuta.
- Pečeni i još vrući biskvit izbušiti ravnomjerno drškom kuhače.
- Pripremiti prvo žutu kremu tako što se u vrući kuhani puding umuti pjenjačom sitno sjeckan maslac. Miješati kremu tako dugo dok ne postane ravnomjerno gusta i podatna. Kremu odmah još dok je topla preliti preko biskvita. Poravnavati žlicom preko površine biskvita kako bi se sve rupice napunile kremom.
- Ostaviti kolač po strani pa pripremiti smeđu kremu tako što se u kuhani puding od čokolade doda maslac i ravnomjerno izmješa. Preliti opet toplo preko žute kreme. Po želji posipati čokoladnim mrvicama. Ohladiti i poslužiti rezano na kocke.
Dobar tek!
Izvor: recipeci.com / korisno.net
Nema komentara:
Objavi komentar