Torta je zahtjevna, ali isplati se za krajnji rezultat!
Biskvit (sastojci za tri biskvita)
15 bjelanjaka
21 žlica šećera
24 žlice mljevenih oraha
3 žlice brašna
Krema
15 žumanjaka
12 žlica šećera
6 dl mlijeka
1 puding od vanilije
1 žlica gustina
1 slatko vrhnje
250 g maslaca
Dodaci
1 kg višnji
250 g sjeckanog lješnjaka
1 konzerva ananasa
Priprema
Od
sastojaka za biskvit načiniti 3 biskvita. Napraviti čvrst snijeg od pet
bjelanjaka, dodati šećer te električnim mikserom mutiti dok se šećer ne
istopi. Dodati 8 žlica mljevenih oraha i jednu žlicu brašna te
sjediniti smjesu ručno miješajući. Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici
na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
15 žumanjaka i 12 žlica
šećera dobro umutiti, zatim dodati gustin i puding koji su umućeni u 150
ml mlijeka te sve lijepo sjediniti. Ostatak mlijeka zagrijati te u
vruće mlijeko dodati sjedinjenu smjesu. Kuhati miješajuću koju minutu te
staviti na hladno. Kad se ohladilo dodati maslac i jedno slatko vrhnje
te izraditi ručnim mikserom.
Slaganje
Na
podlogu staviti jedan biskvit, premazati ga jednim dijelom kreme te
gusto poredati 2/3 ocijeđenih višnji, posuti sjeckanim lješnjacima te
staviti još malo kreme. Na to staviti drugi biskvit, premazati ga
dijelom kreme te gusto poredati 2/3 ananasa, posuti sjeckanim
lješnjacima te staviti malo kreme. Na kraju staviti treći biskvit,
premazati ga kremom, gusto poredati preostale višnje i ananas, posuti s
ostatkom sjeckanih lješnjaka te premazati s ostatkom kreme. Tortu možete
ukrasiti sa slatkim tučenim vrhnjem. U tortu se može staviti i bilo
koje drugo voće.
Ohladite ju te rashlađenu poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar