Pages - Menu

petak, 27. ožujka 2015.

KROMPIR PUNJEN KISELIM KUPUSOM

Kalendarski,zima još uvek traje i valja potrošiti preostali kiseli kupus :)) Ako dodate zelenu salatu, dobićete ukusno i ekonomično jelo ili pak, toplo predjelo...
Krompir punjen kiselim kupusom

Sastojci

  •  6 većih krompira
  •  300 gr kiselog kupusa
  •  100 gr slanine
  •  1 manji praziluk
  •   so, biber, slatka mlevena paprika
  •   Za preliv:
  •  2 pune kašike kačkavalja (narendanog)
  •  2 pune kašike kisele pavlake
  •  2-3 kašike mleka
  •   kim

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1 
    Krompir u ljusci dobro oprati (oribati ga četkicom ili hrapavom stranom sunđera), prepoloviti i staviti u veću šerpu da se kuva. Ne sme da se raskuva, već samo malo da omekša, kako bi se mogao izdubiti.
    Kada se prohladi, pažljivo malom kašičicom izdubiti svaku polovinu i poređati u podmazanu vatrostalnu posudu.
  2. 2 
    Dok se krompir kuva, na masnoći izdinstati sitno iseckan paziluk, dodati slaninu i kupus ribanac. Ako nemate ribanac, možete kiseli kupus sitno iseckati i u secku.
    Posoliti veoma malo, posebno ako je kiseli kupus slan, dodati biber i kašiku mlevene slatke paprike. Još malo prodinstati, pa skloniti sa vatre.
  3. 3 
     Krompir napuniti kupusom, pa staviti u zagrejanu rernu da se zapeče, 20-30 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja, na svaki krompir staviti po kašiku preliva i posuti kimom.
    Za preliv izmešati kiselu pavlaku, narendani sir i malo mleka.
  4. 4
    Vratiti u rernu da se zapeče do kraja.

Posluživanje

Poslužiti kao toplo predjelo ili glavno jelo, uz dodatak salate.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar