Sastojci
- 1 solja brasna
- 1/4 kasicice soli
- 150 g hladnog putera
- 1/3 solje (80 ml) hladne vode
Priprema
- Težina:
-
1
Pomesajte brasno i sol, pa u tu smesu narendajte hladan puter - ideja je da sto manje baratate testom rukama, da se puter sto manje greje. Izmesajte da se sav puter pobrasni, pa napravite udubljenje u koje uspite hladnu vodu. Drskom varjace sve sjedinite - na kraju malo i rukama, da se svo brasno pokupi, pa istresite na pobrasnjenu povrsinu i formirajte pravougaonik debeo oko 1 cm. ispreklapajte ga na trecine (gornju, pa donju), a zatim okrenite testo za 1/4 kruznice, i tako jedno 6-7 puta, svaki put razvaljajte oklagijom izmedju. Umotajte u wrap foliju, i ostavite makar 1 sat u frizideru, a moze i preko noci.
-
2
/slika/2134047/
Mozete ga i zamrznuti, pa koristiti neki drugi put, kako god zelite - bilo u slanoj, ili slatkoj verziji. Ovde je slana varijanta - lisnati mafini.
-
3
/slika/2142903/
Ovde kao podloga za "Zavrzlamu sa asparagusom".
Posluživanje
Mere su u soljama od 2.5 dl.Evo i "update" nakon prvog koristenja testa:
Testo je super, ja ne vidim razliku - isto mi je kao i kupovno - cak i bolje, ukusnije, jer sam koristila pravi puter, a ne "ne-znam-sta" sto koriste u kupovnom...Ne znam koliko se na slici vide "listovi", ali se osete kad jedete - rasipa se kao i kupovno lisnato testo. Za mene je ovaj recept super otkrice, i ne verujem da cu da kupujem lisnato vise ikada. Ne razlikuje se uopste od ovoga koje kupim u prodavnici...
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar