Sastojci
Bijeli biskvit
- 5 bjelanjaka
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike ulja
- 1/2 vrećice praška za pecivo
Tamni biskvit
- 1 jaje
- 5 žutanjaka
- 5 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- 2 kašike ulja
- 1 dl mlijeka
- 1/2 vrećice praška za pecivo
Fil
- 1/2 l mlijeka
- 2 pudinga od čokolade
- 6 kašika šećera
- 2 dl mlijeka
- 500 ml tučenog slatkog vrhnja
- 1 Kremfix
Priprema
- Vrijeme pripreme:
-
1
Odvojeno smutite obje smjese za biskvit po redoslijedu navedenih sastojaka.
-
2
U veliku tepsiju slažite jednu po jednu kašiku bijele i tamne smjese za biskvit naizmjenično i pecite 30 – 40 min. na 150 – 160 stupnjeva.
-
3
Hladni bisvit prelijte sa 2 dl mlijeka.
-
4
Puding skuhajte u mlijeku sa šećerom i prelijte preko biskvita.
-
5
Preko pudinga premažite tučeno slatko vrhnje s učvrščivačem.
Posluživanje
Kolač možete ukrasiti naribanom čokoladom ili staviti glazuru od čokolade.Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar