Pages - Menu

srijeda, 11. veljače 2015.

NAJBOLJE KROFNE


Silno vam je stalo da o pokladama ne kupite gotove, nego sami ispečete krafne? Mala tajna, uštrcajte špricom za ukrašavanje torti (najtanjim nastavkom) u središte gotovih krafni malo miješanog džema. Svi će se pitati kako vam je uspjelo.

Krafne (Pokladnice)

Sastojci

  •  250 g Pšeničnog oštrog brašna
  •  250 g Pšeničnog glatkog brašna
  •  1 Kvasac instant
  •  80 g maslaca
  •  40 g šećera
  •  4 žumanjka
  •  1 Limun šećer
  •  2 žlice ruma
  •  150 ml mlijeka
  •   sol
  •  150 g Džema marelica
  •   šećer u prahu za posipanje
  •   duboko ulje za prženje

Priprema

Vrijeme pripreme:
70 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    U brašno umiješajte kvasac.
  2. 2
    Maslac sobne temperature izmiješajte sa šećerom, pa dodajte žumanjke i miješajte dalje dok ne postane pjenasto.
  3. 3
    Dodajte limun šećer, rum, malo mlijeka, malo brašna i posolite. Dalje miješajte naizmjenično dodavajući preostalo mlijeko i brašno.
  4. 4
    Izradite tijesto kuhačom ili električnom miješalicom da postane glatko, odnosno dok se više ne prima za kuhaču i stjenke posude. Ostavite da se tijesto diže na toplom mjestu dok udvostruči volumen.
  5. 5
    Dignuto tijesto razvaljajte na l/2 cm debljine, pa izrezujte krugove čašom promjera oko 8 cm ili kalupom.
  6. 6
    Rubove krugova premažite bjelanjkom, a u sredinu stavite malo džema, pa poklopite drugim krugom tijesta i manjom čašom ili modlicom utisnite i obrežite rubove.
  7. 7
    Slažite ih na pobrašnjenu dasku i ostavite da se dižu pokrivene ubrusom.
  8. 8
    Dignute pokladnice stavljajte peći u veću količinu dobro ugrijanog ulja, ali tako da ih položite u ulje s gornjom stranom.
  9. 9
    Pecite pokriveno oko 3 minute, a zatim maknite poklopac, okrenite pokladnice i pržite dalje dok se ne zarumeni i druga strana. Vadite ih šupljikavom lopaticom i stavljajte na upijajući papir.

Posluživanje

Još tople krafne posipajte šećerom u prahu.

Savjet

Tijesto za pripremu pokladnica ne smije se ohladiti, stoga se radi u toploj, zatvorenoj prostoriji, a brašno treba biti sobne temperature.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar