Sastojci
- 250 g Pšeničnog oštrog brašna
- 250 g Pšeničnog glatkog brašna
- 1 Kvasac instant
- 80 g maslaca
- 40 g šećera
- 4 žumanjka
- 1 Limun šećer
- 2 žlice ruma
- 150 ml mlijeka
- sol
- 150 g Džema marelica
- šećer u prahu za posipanje
- duboko ulje za prženje
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
U brašno umiješajte kvasac.
-
2
Maslac sobne temperature izmiješajte sa šećerom, pa dodajte žumanjke i miješajte dalje dok ne postane pjenasto.
-
3
Dodajte limun šećer, rum, malo mlijeka, malo brašna i posolite. Dalje miješajte naizmjenično dodavajući preostalo mlijeko i brašno.
-
4
Izradite tijesto kuhačom ili električnom miješalicom da postane glatko, odnosno dok se više ne prima za kuhaču i stjenke posude. Ostavite da se tijesto diže na toplom mjestu dok udvostruči volumen.
-
5
Dignuto tijesto razvaljajte na l/2 cm debljine, pa izrezujte krugove čašom promjera oko 8 cm ili kalupom.
-
6
Rubove krugova premažite bjelanjkom, a u sredinu stavite malo džema, pa poklopite drugim krugom tijesta i manjom čašom ili modlicom utisnite i obrežite rubove.
-
7
Slažite ih na pobrašnjenu dasku i ostavite da se dižu pokrivene ubrusom.
-
8
Dignute pokladnice stavljajte peći u veću količinu dobro ugrijanog ulja, ali tako da ih položite u ulje s gornjom stranom.
-
9
Pecite pokriveno oko 3 minute, a zatim maknite poklopac, okrenite pokladnice i pržite dalje dok se ne zarumeni i druga strana. Vadite ih šupljikavom lopaticom i stavljajte na upijajući papir.
Posluživanje
Još tople krafne posipajte šećerom u prahu.Savjet
Tijesto za pripremu pokladnica ne smije se ohladiti, stoga se radi u toploj, zatvorenoj prostoriji, a brašno treba biti sobne temperature.Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar