Pages - Menu

srijeda, 11. veljače 2015.

TORTA IZNENAĐENJA-BEZ PEČENJA

Lagana kremasta torta, bez pečenja, sa piškotama i kremom od mlečne i bele čokolade.

Torta izneneđenja

Sastojci

  • za krem:

  •  100 g mlečne čokolade
  •  50 g bele čokolade
  •  2 kašike gustina
  •  250 ml mleka
  •  150 g omekšalog maslaca
  •  3 kašika šećera u prahu
  • za koru:

  •  200 ml mleka
  •  1 vanilin šećer Dolcela
  •  oko 300 g piškota
  • ukrašavanje:

  •  malo ribane bele čokolade i
  •   čokoladnih mrvica Dr.Oetker

Priprema

Vrijeme pripreme:
55 min
  1. 1
    Umutiti gustin sa 5 kašika mleka. Ostatak satviti da provrije. Zatimj dodati razmućeni gustin i kuvati još 1 minuta. U vreo puding dodati usitnjene čokolade. Mešati dok se ne rastope, a onda ostaviti puding da se ohladi.
  2. 2 1. pripremanje fila /slika/23792/
    Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu. Zatim umešati ohlađeni puding i umutiti krem slika1 .
  3. 3 2. ređanje piškota /slika/23791/
    Staviti mleko u prikladnu posudu i dodati vanilin šećer, pa mešati dok se ne rastopi. Obruč okrugle forme vel. 24cm, staviti na tanjir. Natopljene piškote ređati na dno, slika2 .
  4. 4 3. filovanje /slika/23790/
    Preko jednog sloja poređanih piškota namazati sloj krema, slika3 ,poravnati i prekriti sa još jednim slojem natopljenih piškota, a zatim premazati ostatkom kreme.
  5. 5
    Površinu torte talasasto prošarati, i posuti čokoladnim mrvicama i ribanom belom čokoladom 

Nema komentara:

Objavi komentar