Lagana kremasta torta, bez pečenja, sa piškotama i kremom od mlečne i bele čokolade.
Sastojci
za krem:
-
100 g
mlečne čokolade
-
50 g
bele čokolade
-
2 kašike
gustina
-
250 ml
mleka
-
150 g
omekšalog maslaca
-
3 kašika
šećera u prahu
za koru:
-
200 ml
mleka
-
1
vanilin šećer Dolcela
-
oko 300 g
piškota
ukrašavanje:
-
malo
ribane bele čokolade i
-
čokoladnih mrvica Dr.Oetker
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 55 min
-
1
Umutiti gustin sa 5 kašika mleka.
Ostatak satviti da provrije. Zatimj dodati razmućeni gustin i kuvati još
1 minuta. U vreo puding dodati usitnjene čokolade. Mešati dok se ne
rastope, a onda ostaviti puding da se ohladi.
-
2
/slika/23792/
Penasto umutiti maslac sa šećerom u
prahu. Zatim umešati ohlađeni puding i umutiti krem slika1 .
-
3
/slika/23791/
Staviti mleko u prikladnu posudu i
dodati vanilin šećer, pa mešati dok se ne rastopi. Obruč okrugle forme
vel. 24cm, staviti na tanjir. Natopljene piškote ređati na dno, slika2 .
-
4
/slika/23790/
Preko jednog sloja poređanih piškota
namazati sloj krema, slika3 ,poravnati i prekriti sa još jednim slojem
natopljenih piškota, a zatim premazati ostatkom kreme.
-
5
Površinu torte talasasto prošarati, i posuti čokoladnim mrvicama i ribanom belom čokoladom
Nema komentara:
Objavi komentar