Pages - Menu

petak, 13. veljače 2015.

MAMINA OBLANDA SA GRIZOM

Ovo je moja omiljena oblanda, obozavam griz i zato sto je mamina! Moja Mama nije neki veliki majstor za kolace ali ono sto zna da pravi, pravi savrseno :)

mamina oblanda sa grizom

Sastojci

  •  1 velika solja za caj mleka
  •  20 kasika secera
  •  2 kocke cokolade za kuvanje
  •  8 kasika griza
  •  1 maragrin (250g)
  •  1 manje pakovanje oblande

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    prokuvati mleko, secer i cokoladu, dok se sve lepo rastopi onda u to mleko dodati griz i kuvati dok ne zgusne
  2. 2
    u vrucu griz-smesu dodati na komade seckan margarin i dobro mesati
  3. 3
    smesu ostaviti da se ohladi, samo toliko da je jos mlaka
  4. 4
    griz smesu podeliti na 4 jednaka dela i filovati oblandu (rubicastu stranu), dobro pritisnuti i staviti nesto tesko na nju i tako ostavite je do sutra dan

Posluživanje

moja oblanda na slici je napravljena od duple mere i sa velike oblande
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar