Pages - Menu

petak, 13. veljače 2015.

POHOVANA PILETINA IZ PEĆNICE

Moja djeca obozavaju piletinu pripremljenu na ovaj nacin.. probajte je i vi.. Prijatno!

Pohovana piletina iz pecnice

Sastojci

  •  5 komada pilecih prsa
  •  2 male kasike soli
  •  1/4 male kasike bibera
  •  1/4 male kasike ljute paprike
  •  1 mala kasika bijelog luka u prahu
  •  1 mala kasika crvene paprike
  •  2 kasike majoneze
  •  2 kasike kiselog vrhnja
  •  2 kasike parmezana
  •  1.5 solja krusnih mrvica
  •  2 male kasike kukuruznog brasna
  •  100 ml ulja

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Piletinu presjeci na pola da dobijemo tanje komade i onda po duzini na pola, znaci jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomijesati.
  2. 2
    Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomijesati da se sve sjedini.
  3. 3
    Zdjelu zatvoriti plasticnom folijom i ostaviti u frizideru sat-dva.
  4. 4
    Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brasnom(kukuruzno brasno se stavlja da se meso ne zaljepi za tepsiju)i ostaviti na stranu.
  5. 5
    Piletinu uvaljati u krusne mrvice i redati u tepsiju.
  6. 6
    Kada smo utrosili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
  7. 7
    Piletinu peci na 210 stepeni oko 25-30 minuta . 

Nema komentara:

Objavi komentar