Moja djeca obozavaju piletinu pripremljenu na ovaj nacin.. probajte je i vi.. Prijatno!
Sastojci
-
5 komada
pilecih prsa
-
2 male kasike
soli
-
1/4 male kasike
bibera
-
1/4 male kasike
ljute paprike
-
1 mala kasika
bijelog luka u prahu
-
1 mala kasika
crvene paprike
-
2 kasike
majoneze
-
2 kasike
kiselog vrhnja
-
2 kasike
parmezana
-
1.5 solja
krusnih mrvica
-
2 male kasike
kukuruznog brasna
-
100 ml
ulja
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Piletinu presjeci na pola da
dobijemo tanje komade i onda po duzini na pola, znaci jedan komad
podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk,
ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomijesati.
-
2
Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomijesati da se sve sjedini.
-
3
Zdjelu zatvoriti plasticnom folijom i ostaviti u frizideru sat-dva.
-
4
Tepsiju podmazati uljem i posuti
kukuruznim brasnom(kukuruzno brasno se stavlja da se meso ne zaljepi za
tepsiju)i ostaviti na stranu.
-
5
Piletinu uvaljati u krusne mrvice i redati u tepsiju.
-
6
Kada smo utrosili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
-
7
Piletinu peci na 210 stepeni oko 25-30 minuta .
Nema komentara:
Objavi komentar