Pages - Menu

petak, 13. veljače 2015.

DOMAĆA BAJADERA: BEZ PEČENJA,GOTOVA ZA 20 MINUTA!

Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju vole baš svi, a uz ovaj recept zavoljet ćete je još više. Pogledajte recept za najukusniju bajaderu za koju vam ne treba ni pećnica niti mikser te za koju ćete morati izdvojiti svega 20 minuta

Sastojci:

9 kašika vode
20 dkg šećera
15 dkg mljevenih oraha, badema ili lješnjaka
25 dkg mljevenih Petit Beurre keksi
17 dkg maslaca
10 dkg čokolade za kuhanje

Za glazuru:

10 dkg čokolade za kuhanje
malo ulja

Priprema:

U lonac dodajte vodu i šećer i zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i kekse te miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela. Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase. Na tacnu ili pladanj stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadar te gornji dio i rubove zagladite nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u hladnjaku da se stisne te je idući dan narežite na kockice veličine po želji.
izvor: Namirnice.ba/Dnevnik.hr

Nema komentara:

Objavi komentar