Najjednostavnija savijača od lisnatog tijesta s višnjama..prste da poližeš mmmmmmmmm
Sastojci
-
500 g
lisnatog tijesta
-
1
tegla kompota od višanja
-
2 vrećice
pudinga od vanilije
-
pola
limuna
-
5 žlica
šećera
-
prstohvat
cimeta
-
šećer u prahu
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 40 min
- Težina:
- Jednostavno
-
1
Prvo treba procijediti višnje, tako da nam sok ostane, pomoću njega ćemo napraviti puding.
Prašak za puding u posudici promiješati sa šećerom i cimetom, i onda
pomiješati s nekoliko žlica soka, da se umuti kako bi spriječili
stvaranje grudica.
-
2
Ostatak soka zagrijati do blizu vrenja, uliti ostatak smjese koju smo
napravili te miješati dok se ne zgusne. Nakon toga pomiješati u puding
limunov sok i višnje. Pustiti da se malo ohladi dok razvaljamo tijesto.
-
3
Tijesto, ako je zamrznuto, treba prethodno ostaviti na sobnoj
temperaturi da se odmrzne. Posipati brašnom površinu gdje ćete
razvaljati i malo po tijestu da se ne lijepi. Razvaljati oba tijesta na
otprilike veličinu A4 papira. Sada možete od svakog tijesta ili
napraviti jednu veliku štrucu, ili šest malih tako da razrežete tijesto
jednom po dužini i triput po širini.
-
4
U oba slučaja, stavljate smjesu
po sredini tijesta po dužini (ako pravite male, jednu punu žlicu, ne
više), zarolajte jednu stranu i drugu stranu navlažite ili s mokrim
prstima ''zalijepite'' kako bi dobili rolu. Stavite u tepsiju, tako da
je ''zalijepljena'' strana prema dolje i razrežite recke.
-
5
Pecite u prethodno zagrijanoj
pećnici na 200-220°C. Izvadite kada porumeni, oko 15 min. Posipajte
šećerom u prahu kada se malo ohladi.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar