Pages - Menu

srijeda, 11. veljače 2015.

JEDNOSTAVNA SAVIJAČA S VIŠNJAMA

Najjednostavnija savijača od lisnatog tijesta s višnjama..prste da poližeš mmmmmmmmm

Sastojci

  •  500 g lisnatog tijesta
  •  1 tegla kompota od višanja
  •  2 vrećice pudinga od vanilije
  •  pola limuna
  •  5 žlica šećera
  •  prstohvat cimeta
  •   šećer u prahu

Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Prvo treba procijediti višnje, tako da nam sok ostane, pomoću njega ćemo napraviti puding.
    Prašak za puding u posudici promiješati sa šećerom i cimetom, i onda pomiješati s nekoliko žlica soka, da se umuti kako bi spriječili stvaranje grudica.

  2. 2

    Ostatak soka zagrijati do blizu vrenja, uliti ostatak smjese koju smo napravili te miješati dok se ne zgusne. Nakon toga pomiješati u puding limunov sok i višnje. Pustiti da se malo ohladi dok razvaljamo tijesto.
  3. 3

    Tijesto, ako je zamrznuto, treba prethodno ostaviti na sobnoj temperaturi da se odmrzne. Posipati brašnom površinu gdje ćete razvaljati i malo po tijestu da se ne lijepi. Razvaljati oba tijesta na otprilike veličinu A4 papira. Sada možete od svakog tijesta ili napraviti jednu veliku štrucu, ili šest malih tako da razrežete tijesto jednom po dužini i triput po širini.
  4. 4
    U oba slučaja, stavljate smjesu po sredini tijesta po dužini (ako pravite male, jednu punu žlicu, ne više), zarolajte jednu stranu i drugu stranu navlažite ili s mokrim prstima ''zalijepite'' kako bi dobili rolu. Stavite u tepsiju, tako da je ''zalijepljena'' strana prema dolje i razrežite recke.

  5. 5
    Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200-220°C. Izvadite kada porumeni, oko 15 min. Posipajte šećerom u prahu kada se malo ohladi.
    Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar